CNY COMMUNITY FOUNDATION

Established in 1927, the CNY Community Foundation was looking to relocate their operations into the historic University Club Building, located in the middle of Syracuse’s Downtown area, to continue supporting the growth of charitable endowments for the betterment of the region through local philanthropy. 

VIP’s integrated team of architects, engineers and construction professionals worked collaboratively, utilizing a design-build/bridging method to provide a fast-track construction project, to transform this iconic building. Overlapping design and construction allowed our team to meet the fast-track schedule. During the pre-planning stage our team documented the existing building conditions and historical features to determine the most cost-effective options, thoughtfully considering associated life-cycle cost and occupancy comfort. The result of these efforts led to a LEED certified project.

DELIVERY METHOD

Design-Build

ARCHITECT

VIP Architectural Associates, PLLC

CONSTRUCTION

VIP Structures

ENGINEER

IPD Engineering

PROJECT SIZE

24,140 SF

PROJECT TYPE

Commercial Office – Adaptive Re-Use